26 Ekim 2010 Salı

Arapça Öğrenin

Arapça’nın önemi gözardı edilmemelidir. Bu sadece Fas’tan İran’a kadar olan bölgede yaşayan 250.000.000’dan fazla Arap’ın ana dili olmasından değil, aynı zamanda Dünya nüfusunun yedide birini oluşturan bütün Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Müslümanlar kutsal kitapları Kuran’ın dili olmasından dolayı Arapça’ya büyük saygı gösterirler. Kendisini açıkça ‘beyan edilmiş Arapça bir kitap’ olarak nitelendiren Kuran Müslümanların nazarında üzerinde hiç tahrifat yapılmamış Arapça bir kitaptır. Bu nedenle Müslümanlar Kutsal kitaplarının dilinin ihmal edilemeyeceğini düşünürler. Edebi Arapça, yüzyıllar boyunca çok az bir değişiklik göstermiştir. Kuran hâlâ Arapça’ya yoğun bir şekilde etki etmeye devam etmektedir. Tabii olarak kültürlü bir Arap bin yıl veya daha önce yazılmış Arapça’yı rahatlıkla anlayabilmektedir.

İslam’ın milattan sonra VII. ve VIII. yüzyıllarda yayılması sonucu Arapça büyük önem kazandı. Bunda dini öneminin yanı sıra Halifetin resmi yazışma dili olmasının da büyük payı vardır. Bu dönemde Arapça Avrupa dilleriyle iletişime girdi ve bu dillerin zenginleşmesine de katkıda bulundu.

Arapça ve Modern Dünya

Arapça özellikle geçen yüzyılda yeni teknolojik terim ve kelimelerin girmesiyle gelişmiştir. Avrupa edebiyatından Arapça’ya çevirilerin yapılmasıyla bu süreç daha da hız kazanmıştır. Bu gelişme, Arapça’ya yabancı dillerden kelimelerin girmesine karşı çıkan gelenekçilerle, eski geleneklerden kurtulmaya çalışan modernistler arasında yoğun tartışmalara yol açtı. Örneğin, haber ve yorumların topluma iletilmesinde Batı gazetecilik tarzından etkilenen bir gazete dili oluştu. Gelenekçiler, özellikle teknolojik gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan kelime ve terimlere Arapça karşılıklar bulmaya çalıştılar. Örneğin ‘telefon’ un karşılığı olarak Arapça ‘hâtif’ kelimesini kullandılar. Ancak bugün ‘tilfun’ kelimesi de oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Yaşam tarzındaki değişiklik de özellikle göçebe (bedevi) hayatıyla ilgili Arapça kelimelerin ortadan kalkmasına sebep oldu.
Dünya’da en çok konuşulan Diller:

Çince –Mandarin- (1,2 milyar konuşuyor)
İngilizce (330 milyon)
İspanyolca (300 milyon)
Hindi/Urdu (250 milyon)
Arapça (250 milyon)

Aşağıdaki listede ise bu dillerin kaç ülkede konuşulduğuyla ilgili rakamları verir. Parantez içindeki rakamlar toplam konuşulan ülke sayısını gösterir .

İngilizce (115)
Fransızca (35)
Arapça (24)

Arapça konuşmayı öğrenmeye mi çalışıyorsunuz? Hatırlamayı, kelimeleri ezberlemeyi, cümle kurmayı ya da anlamayı zor mu buluyorsunuz?

Arapça, öğrenilmesi en zor olan dillerden biridir, çoğu kişi zorlanır ve pes eder. Eğer bu sayfayı okuyorsanız, muhtemelen siz de zorlanıyorsunuz.

Yine de Arapça öğrenmek güç olmak zorunda değil! Güçlü subliminal mp3’ümüz sizin kolayca Arapça öğrenmeniz için oluşturuldu. Aşağıda size nasıl yardım edeceğini görebilirsiniz:

Hafızanızı, bilgiyi aklınızda tutmayı, hatırlamayı, Arap dilini okuma-yazmayı ve anlamayı dramatik bir şekilde geliştirir. Kelimelerin telaffuzlarını çabuk öğretir ve Arapça konuşma yeteneğinizi geliştirir. Arapça öğrenme sürecini hızlandırır. Beyninizin, yeni bir dil öğrenirken kullandığınız bölümünü geliştirir.
Bazı insanlar doğal olarak dil öğrenmeye yatkındır, bunun nedeni yaşamları boyunca yabancı dille karşılaşmış olmalarıdır. Süreç ve bilgi onlara yakındır, bu yüzden de yeni dil öğrenmek onlar için doğal ve kolaydır. Bu albüm, beyninizi, aynı onların ki gibi doğal bir şekilde dil öğrenmesi için yeniden programlar.
Diğer, “benden sonra tekrarlayın” şeklinde dil öğrenme tarzının aksine, albümümüzde kelime tekrarı ya da öğretim yoktur. Albüm, beyninizin dil öğrenmeden sorumlu kısmını uyarır, böylece siz herhangi bir konuşma duymazsınız, yine de subliminal mesajlarımız doğruca zihninize girer ve Arapça öğrenme yeteneğinizi artırır.
"Arapça Öğrenin! ” Bilinçaltı (subliminal) telkin CD’si sizin yükseklik korkunuzun oluştuğu bilinçaltınıza odaklanır ve   yükseklik fobinizi sonsuza dek iyileştirebilirsiniz. " Arapça Öğrenin! ” Bilinçaltı (subliminal) telkin CD’si sizin olumsuz düşünce kalıplarınızın farkında olmanızı ve onları olumlu’ ya çevirmenizi sağlar. Kendinizi yükseklik korkularınızdan özgürleşmeye davet ediyoruz, sizi engelleyen sizi engelleyen korkunuz dan kurtulup yaşamınızın keyfini sürmenizi kalsın. " Arapça Öğrenin! ” Bilinçaltı (Subliminal) Telkin CD’sinikuralına uygun bir şekilde 21 gün dinledikten sonra 1 haftalık bir ara verin. Ardından dinlemeye devam edin. Bazı kişilerde etkinin hissedilmesi sürecinin 3 aya kadar çıktığı gözlenmiştir. En iyi etkiyi almak istiyorsanız, bir ürünü çalışmaya 3 ay devam edin.

http://www.kisiselgelisim.gen.tr/page.aspx?type=productdetail&product_id=180

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder